tył juz mam zrobiony, a tak sie złożyło, ze ktos mi na parkingu wjechał w przód. zderzak i lewa lampa do wymiany, więc pytam tutaj co mi będzie potrzebne.
=> Problem ze skrzynią w O2?
Zwiń
X
-
=> Problem ze skrzynią w O2?
Witam,
Na początku od razu uprzedzam fakty… używałem „szukajki” więc nie pisać mi tu „kto szuka nie błądzi…”
Problem jest następujący:
W mojej O2 2.0 TDI BKD jest sześciostopniowa skrzynia. Od pewnego czasu… jakiś 4 miesięcy coraz częściej mam problemy z wrzuceniem pierwszego i wstecznego biegu. Przy próbie wrzucenia, coś jak gdyby się blokuje… wtedy puszczam sprzęgło i jeszcze raz próbuje wrzucić… tym razem bez większego problemu…
Jeszcze jedno… czasem przy ruszaniu, czy to z 1, czy z R pojawia się regularny, metaliczny dźwięk z rejonu skrzyni, dwumasy…
Wczoraj pojechałem na moje nieszczęście do ASO.
Myślałem że może to wystarczy regulacja, synchronizator itp….
Po 20min. gość powiedział mi że na bank skrzynia do rozbiórki… i do tego krzyknął około 1400 ziko (za samo rozebranie i złożenie)…
Czy ktoś Was miał podobne objawy, lub może słyszał o podobnych?
Będę wdzięczny za pomoc…
Pzdr…Człowiek wiedzy żyje działając, a nie myśląc o działaniu, ani też myśląc, co pomyśli, kiedy skończy działać.
-
-
Może problem tkwi w siłowniku sprzęgła?? Często bywa ze plastikowy króciec łączący pedał z pompką pęka i łozysko wyciskowe( w 2,0 16v bkd tam jest razem z łożyskiem siłownik) nie działą pełnym zakresem. Trzeba sie schylić i to sprawdzić pod pedałem sprzgłą jest plastikowy krócie czy nie jest pęknięty.( zazwyczaj ułamuje sie zaraz przy pedale sprzęgła).TDI Chiptunung
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabPodobny problem ma moj Ojciec w O1 TDI, ale przejechal z nim juz dobre 100kkm i nic sie nie dzieje, poza tym ze galka mu juz pekla od tego wciskania na sile
Komentarz
-
Komentarz